Srnec obecný

18. února 2014 v 13:38 | Rypouška |  Život zvířat
Srnec obecný dosahuje hmotnosti mezi 15 - 20 kg
a v kohoutku měří 65 - 75 cm. Ocas není skoro
vidět, měří 2 - 3 cm. V létě má jeho tělo mírně
rezavý odstín, v zimě tmavne. Srnci mají krátké
parohy, které mohou dorůstat až do délky 25 cm.
Srnec obecný žije v lesích a velmi často navštěvuje
zemědělskou krajinu a okraje měst. Srnci loví od
května do září, srny a srnčata od září do prosince.
Živí se bylinami, výhonky trav a občas požírá různé
plody. Dožívají se maximálně 10 let.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se vám, jak popisuji zvířata?

Ano, moc. 100% (1)
Ne, vůbec. 0% (0)
Docela to jde. 0% (0)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama