Pěnkava obecná

18. února 2014 v 13:46 | Rypouška |  Život zvířat
Pěnkava obecná se se samečkem v období
rozmnožování usadí na svém území a klidně
jí stačí strom se zemí, kde si vyhledá potravu.
V zimě žije pěnkava obecná ve volné krajině,
kde ji můžeme vidět s vrabci a dalšími pěnkavy.
Rozmnožuje se v únoru a březnu a začne si
stavět hnízdo. Hnízdo si většinou staví ve větvích
stromů, hustých křovinách nebo okolo stromů.
Snáší 4 až 6 vajec v 1 až ve 2 snůžkách, která
jsou šedo červená. Pěnkava obecná se živí
mladými živočichy a rostliny, hlavně semeny.
Díky tvrdému zobáku si umí poradit s hodně
tvrdou potravou, například s obaly semen.
V létě pěnkavy ozobávají jablka, hrušky, rybíz
a švestky. Měří 14 až 16 centimetrů a váží
17 až 30 gramů.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se vám, jak popisuji zvířata?

Ano, moc. 100% (1)
Ne, vůbec. 0% (0)
Docela to jde. 0% (0)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama