Medvěd lední

19. února 2014 v 15:24 | Rypouška |  Život zvířat
Medvěd lední žije v oblastech, kde je neustále
led a sníh, tedy kolem severního pólu až na okraj
arktických ledovců. Tato zvířata žijí samotářsky.
Jsou ale hodně obratní a dokáží vyšplhat na téměř
kolmé kry. Medvěd lední je nejlepší plavec z
medvědů. Přední končetiny používá jako pádla,
zadní táhne volně za sebou. Pod vodou vydrží
až 2 minuty. Rozmnožování je od března do června.
Březost trvá 7 - 8 měsíců. V jednom vrhu jsou
obvykle 2 mláďata. Když se začnou rodit mláďata,
vyhrabávají si medvědi doupě, aby tam mohla
medvědice zahřívat mláďata, protože jsou holá,
slepá a hluchá. Nejvíce medvěd lední loví tuleni,
mršiny nebo i rostliny. Dospělost mají ve 3. - 5.
roce života. Samci váží 400 - 600 kg, samice 300
- 400 kg. Jejich délka života je neznámá.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se vám, jak popisuji zvířata?

Ano, moc. 100% (1)
Ne, vůbec. 0% (0)
Docela to jde. 0% (0)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama